Gezilecek Yerler

Yedigöller Milli Parkı

Batı Karadeniz Bölgesi’nin oldukça engebeli bir yöresinde bulunan Yedigöller Milli Parkta heyelanın oluşturduğu göller orman denizini andıran zengin bitki örtüsü, göllerde yaşayan alabalıklar ve bu değerin yarattığı rekreasyon kullanım potansiyeli ana kaynakları oluşturmaktadır.

Ülkemizde ilk kültür alabalığı üretme istasyonu 1969 yılında bu Milli Parkta kurulmuştur. Dolayısıyla da olta balıkçılığına kaynak oluşturmuştur. Ayrıca kampçılık, günübirlik piknik, tabiat içerisinde yürüyüş, fotoğrafçılık ziyaretçilerin uğraşıdır.

Türkiyenin en küçük milli parklarından olan Yedigöller 1623 hektarlık bir alana sahip. Türkiye’de ilk milli parklardan biridir.Türkiye’deki büyük memeli türlerinin çoğu bu ormanda bulunuyor ve düzenli koruma ile sayıları her geçen gün artmakta.Yedigöller’de geyik ve karacanın yanı sıra ayı, kurt, domuz, çakal ve tilki gibi hayvanlar bulunuyor.240 bitki türünün yer aldığı Yedigöller ayrıca sayısız mantar çeşitine de ev sahipliği yapmaktadır.

Yedigöller’e ait bitki örtüsü kayın ağaçlarıdır. Ayrıca meşe, gürgen, kızılağaç, karaçam, sarı çam, ıhlamur ve porsuk gibi ağaç türleri de görülmektedir. Batı Karadeniz iklim kuşağında olduğu için ilkbahar serin, yazlar sıcak, sonbahar kısmen ılık ve kışlar soğuk geçmektedir.

Yedigöller Nerede ve Nasıl gidilir ?

Park, Batı Karadeniz Bölgesi’nde, Bolu ilinin kuzeyinde, Zonguldak ilinin güneyinde, Düzce ilinin doğusunda yer alan Milli Parka Bolu ili Mengen ilçesinden ulaşım mümkündür. Bolu iline 40 km uzaklıktadır.Ayrıca İstanbul-Ankara karayolunun 152’nci km’sinden Yeniçağ’a ve 190 km’sindeki Bolu ilinden kuzeye ayrılan yollarla ulaşılır.

Yedigöller Giriş Ücretleri

Yedigöller Milli Parkı için giriş ücretleri şu şekildedir;

Araçsız şahız için 3 TL, Motorlu Bisiklet 5 TL, Otomobil 8 TL, Minübüs 19 TL, Büyük Minibüs ise 29 TL, Otobüs 49 TL Çadırlı Kamp 13 TL

Yedigöller Konaklama

Yedigöller Milli Parkı’nda sizleri misafir etmek isteyen, butik otel, pansiyon ve tatil köyü gibi birçok mekânda konaklayabilirsiniz. Ayrıca milli park içerisinde bulunan bungalovlar da konaklayabilmeniz mümkündür. Özellikle nisan ayından kasım ayına kadar mutlaka konaklamak istediğiniz mekânı rezerve etmeniz gerekmektedir. Yoksa özellikle de hafta sonları konaklama problemi yaşayabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir