Park ve Korular

Belgrad Ormanı

Çatalca Yarımadası’nın en doğusunda yer alan Belgrad Ormanı, doğusu İstanbul Boğazı’na, kuzeyi ise Karadeniz’e kadar uzanmakta. İstanbul’un geride kalabilmiş en önemli yeşil alanlarından birisi olan orman, doğal oluşumlu olması nedeniyle de içeriye adım atılır atılmaz bir anda sizi şehirden soyutlaması ile meşhur.

Ormanın ismi, Kanuni Sultan Süleyman’ın Sırbistan Seferi’nden geri dönerken beraberinde getirdiği bir çok Sırp esiri bu alana yerleştirmesi ile Belgrad Ormanı oluyor. Orman’a ve içme sularına zarar verdikleri gerekçesi ile 1900’lü yıllara yaklaşılırken ormandan çıkarılan Sırplar’dan sonra burası halkın kullanımına açılmış bir mesire alanı olarak kullanılmaya başlıyor.

Orman yaklaşık olarak 5400 hektarlık bir alana sahip ve büyüklüğü nedeniyle de ulaşım göz önünde bulundurularak, farklı mesire yerleri oluşturulmuş.

Belgrad Ormanı Giriş Ücretleri

Araç Girişi Ücret
Hafta Sonu : 11 TL
Hafta İçi : 5 TL

Hafta sonu araç giriş ücretleri 11 TL iken, hafta içinde 5 TL ile giriş yapabilirsiniz. Yaya ve bisikletle gelecek olursanız da ücret ödemeden giriş yapabilirsiniz.

Belgrad Ormanı Mesire Yerleri

Binbaşı Çeşmesi Mesire Yeri

Oturma alanları, çocuk parkları ve yürüyüş parkurları ile aileleriyle birlikte gelecek olanlar için idealdir.Bahçeköy-Kemerburgaz yolu üzerindedir.

Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri

Sarıyer’e yakın olması, kalabalık gruplara oturma imkanı sağlaması ve toprak futbol sahası ile en çok ilgi gören yerlerden birisidir.Bahçeköy’den Sarıyer’e inen Çayır Başı Caddesi üzerindedir.

Falih Rıfkı Atay Mesire Yeri

Yaklaşık 200 dönümlük bir alana yayılmış olan mesire yerinde piknikçiler için masalar, su kaynakları ve bir de futbol sahası yer almakta.Bahçeköy Girişi’nden hemen sonra gelen Neşet Suyu’na komşudur.

Bentler Mesire Yeri

Osmanlı zamanında su ihtiyacını karşılamak için yapılmış 3 tane bent bu alanda yer alır. Ayrıca bisiklet ve koşu parkurları, çocuk parkları ve alışveriş yapılabilecek 1 adet büfe bulunmaktadır.Bahçeköy Girişi’nden itibaren sağa ayrılan asfalt yolla ulaşım mümkündür.

Ayvad Bendi Mesire Yeri

Ayvad Deresi üzerine kurulmuş bir su toplama havzası bulunur ve ormanın en güzel manzaralarına sahip yerlerden birisidir. Piknik yapmak, dinlenmek ve fotoğraf çekmek isteyenler için idealdir.Kemerburgaz Girişi’nden girilerek, Kurtkemeri Mesire Alanı geçilerek ulaşılabilir.

Fatih Çeşmesi Mesire Yeri

Fatih Sultan Mehmet Çeşmesi’nin bulunduğu alandır. Bir kafe-restoran da burada hizmet vermektedir. Ayrıca kuş ve sincap nüfusunun en yoğun olduğu alanlardan birisidir.Bahçeköy-Kemerburgaz yolu üzerindedir.

Kömürcübent Mesire Yeri

Topuz Dereciği üzerine inşa edilmiş olan bendin bulunduğu bölgededir. Hemen yakınlarında bulunan geyik üretim merkezindeki geyikleri görmek de mümkündür.

Irmak Mesire Yeri

Ortasından geçen berrak bir dereye sahiptir ve içerisindeki koşu parkuru ile ormanın derinliklerinde gezintiye çıkılabilir.
Maslak-Bahçeköy girişinde sola doğru giden yol takip edilir ve 4 km sonra ulaşılabilir.

Belgrad Ormanı Nerede ve Nasıl Gidilir

Orman, İstanbul ilinde Sarıyer ve Eyüp ilçeleri arasında yer almaktadır.

Belgrad Ormanına Otobüsle Nasıl Gidilir ?
Otobüsle gelecek olanlar 42T, 42R, 42M, 42HM ya da 153 nolu hatları kullanarak ormana ulaşabilirler.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir