Park ve Korular

Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy tabiat parkı, İstanbul’un doğal bitki türlerinin tamamını içinde barındırmakta olan, şehirden uzak, yabani kuş sesleri ve yemyeşil tabiat eşliğinde doğa ve kültürün aynı anda yaşandığı eşsiz bir cennet köşesi olarak tanımlanabilir. Bitki türlerine örnek olarak çam türleri, kestane, gürgen, meşe, kayın, ıhlamur ve alt tabakada ise defne, kocayemiş, karayemiş, dağ muşmulası, geyikdikeni, ateş dikeni verilebilir.

Polonezköy Tabiat Parkı içerisinde 1 adet Sülün – Keklik Üretme İstasyonu ve 1 adet Geyik – Karaca Üretme İstasyonu bulunmaktadır. Ayrıca Polonezköy Tabiat Parkı içerisinde birçok hayvan çeşidi bulundurmaktadır. Bu çeşitlere örnek olarak da kızıl geyik, karaca, yaban domuzu, çakal, tilki, sincap, sansar, gelincik, sülün, keklik, atmaca, şahin, doğan, karatavuk, saka, üveyik ve baykuş gibi hayvanlar verilebilir.

Polonezköy Tabiat Parkı’nda Neler Yapılabilir?

Piknik, kamping, trekking, oryantring, yürüyüş – koşu ve bisiklet yolu bulundurmakla birlikte köy yerleşik alanında birçok turizm tesisi de bulunmaktadır. Türkiye’de genel olarak Polonyalıların yaşadığı bu köy, sosyolojik ve coğrafi açıdan il duyulduğunda insanlara biraz ilgi çekici gelmektedir. Polonezköy’de hafta sonu tatili, günübirlik gezi, piknik, mangal keyfi, kaliteli, lüks ve huzur dolu restoranlarda akşam yemeği, düğün ve muhtelif partiler gibi pek çok imkanı değerlendirebilir, kaliteli zaman geçirebilirsiniz.

Polonyalıların ağırlıkta olduğu bu köyde, farklı bir kültür ve hayat tarzının da yansımaları görülmektedir. Özellikle hafta sonları için ideal olan camping alanları mevcuttur. Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret ettiği bu park, Gustave Flaubert, Fransz List ve daha birçok ünlü ismi ağırlamıştır.

Polonezköy Tabiat Parkı’nda Neler Görülebilir?

Polonezköy Tabiat Parkı içerisinde Zofia Teyze’nin Hatıra Evi bulunmaktadır. Bu evde köy tarihçesi ve eski fotoğraflar sergilenmektedir. Köy hakkında bilmek istediklerinizi burada öğrenebilirsiniz. Bunun dışında ağaç oyma heykeller ve resim sergileri ve resitaller gibi kültürel etkinliklere katılarak hoş vakit geçirebilirsiniz. Polonezköy Tabiat Parkı içerisinde bulunan Tarihi Köy Kilisesi ve Kültür Evi görülmeye değer yerlerdendir.

Polonezköy Tabiat Parkı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Polonezköy Tabiat Parkı’na ücretsiz giriş yapılabilmektedir

Polonezköy Tabiat Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Popüler bir yer olması nedeniyle birçok noktadan ulaşım imkanına sahip olmakla birlikte Kavacık – Çavuşbaşı üzerinden tabelaları takiben gidilebileceği Beykoz – Riva ve Alemdağ – Şile istikametinden de karayolu mevcuttur. İstanbul merkezden yola çıkıldığında ortalama 34 km uzaklıktadır. Özel araç ile 50 dakikada ulaşılabilmektedir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir