Park ve Korular

Mihrabat Korusu

 

Mihrabat Korusu, İstanbul’un Kanlıca sırtında boğaz manzaralı, yeşillikler içerisinde İstanbul’un en güzel manzaralarından birine sahiptir. Bir yandan çayınızı yudumlarken bir yandan da çam kokularını içinize çekebileceğiniz mekan, dışarı baktığınızda karşınızda Ortaköy Sahili, İstinye Koyu ve Rumeli Hisarı’nın eşsiz manzarasını seyrederek kahvaltı yapma imkanını sunuyor.

Mihrabat Korusu yaklaşık 210.000 metrekare üzerine kurulu geniş bir alanı kapsıyor. İçerisinde restaurant, özel davet ve organizasyon alanları, cafeterya, sosyal ve kültürel aktivite alanları, yürüyüş yolu ve anfi tiyatro bulunuyor. Geçmişle geleceğin aynı anda yaşandığı, Asya’yı ve Avrupa’yı aynı manzara içerisinde seyredebileceğiniz koru, yüzyıllardır boğazın sazlı sözlü eğlencelerine şahitlik eden, padişahları, sultanları ağırlayan bir mekan olmuş. Bu yönüyle de İstanbul’un tarihle doğayı birleştiren ender mekanlarından bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Restoran kısmı, zengin menü seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Bir çok damak zevkine uygun olarak, özellikle Türk ve Osmanlı mutfağına özgü kebaplar, balık çeşitleri ve sebze yemekleri aynı zamanda dünya mutfağından özel sunumlar eşliğinde getirilen yemekleri burada bulmak mümkün.

Koru aynı zamanda çeşitli davet ve organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Bunun için işletmenin uyguladığı etkinlik paketlerini tercihinize sunuyorlar. Organizasyonun büyüklüğüne ve bütçenize göre bu paketlerden uygun olanını seçiyorsunuz. Etkinlik paketleri ayrıca kendi içerisinde hafta içi ve hafta sonu olmak üzere de ikiye ayrılıyor. Rezervasyon için şu numarayı aramanız gerekiyor: 0216 425 86 16

Mihrabat Korusu Kahvaltı Fiyatları

Cafe kısmında, kahvaltı menüsü, soğuklar, sıcaklar, salata ve makarnalar, ızgaraların yanı sıra tatlı çeşitleri ve soğuk-sıcak içeceklerden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. Mihrabat Korusu’nda haftanın her günü İstanbullular tarafından oldukça rağbet gören sabah kahvaltısı imkanı vardır. Siz de bir hafta içi veya hafta sonu aileniz veya arkadaş çevrenizle buraya gelip eşsiz manzaraya karşı kahvaltı yapma keyfini yaşayabilirsiniz. Kahvaltı menüsü ise oldukça zengin. Servis kahvaltı tabağı şeklinde oluyor yalnız koruda hafta sonları açık büfe brunch olarak da kahvaltı yapma imkanı vardır.

Mihrabat Korusunda yapılacak kahvaltı kişi başı 40 TL’dir(Güncel fiyat bilgisi için tesisin yazının altında yer alan iletişim bilgilerinden ulaşabilirsiniz.) Özellikle açık büfe kahvaltı, oldukça zengin çeşitlerle hazırlanmıştır.

Mihrabat Korusu Düğün

Koru konumu ve yapısı ile kır düğünleri için oldukça ideal bir yer.Koruda düğün yapmayı planlayanlar kapalı ve açık alanlarında bir düğün organizasyonu planlayabilirler.Boğaz manzarası eşliğinde harika ve unutulmaz bir düğün gerçekleştirebilirsiniz. Fotoğraf çekimi içinde manzarası ile yine oldukça iyi bir mekan.

Ulaşım konusunda da rahat olan korunun otoparkıda mevcut.Düğün fiyatları ve diğer konularda detaylı bilgiyi şu numaradan alabilirsiniz : 0216 425 86 16

Mihrabat Korusu Nerede ve Nasıl Gidilir

Mihrabat Korusu, Mihrabat Caddesi No:50 Kanlıca / Beykoz / İstanbul adresinde bulunuyor. Koruya ulaşmak için;

Anadolu yakasından gelenler için Kavacık yol ayrımından sağa saptığınızda TEM otoyolunun kıyısında solda kalan alan Mihrabat Korusu’na ait. Mihrabat Korusu yazan tabelaları takip ederek Beykoz yönünde ilerlemelisiniz. Bu yol sizi doğruca koruya götürecektir.

Avrupa yakasından gelenler içinse Kavacık yol ayrımından sağa girip alt geçitten yolun karşısına geçtiğinizde tabelaları takip ederek devam ediyorsunuz bu yol sizi yine Mihrabat Korusu’na götürecektir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir